Over mij

Na een turbulente schoolperiode heb ik mijn MAVO, HAVO en uiteindelijk VWO diploma gehaald. Daarna ben ik psychologie gaan studeren aan de Erasmus universiteit Rotterdam, ik ben afgestudeerd in de richting onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Na mijn studie heb ik bij een onderwijsadviesbureau gewerkt. Eerst in het ontwikkelen van educatief materiaal en later als onderwijsadviseur. Mijn taak was het om kinderen te onderzoeken, te observeren en leerkrachten van adviezen te voorzien. Daarnaast gaf ik cursussen en trainingen. Ik deed dit werk vanuit een sterke passie om onderwijs te verbeteren. Omdat mijn schoolervaring zo turbulent was ben ik zo gedreven geraakt om te kijken naar onderwijs. Wat gaat goed? Wat gaat mis? Wat zijn effecten van keuzen?

In 2008 Gebeurde er twee dingen. Ten eerste werd ik moeder en voelde heel duidelijk dat ik er voor dit kind wilde zijn, 100%!

Ten tweede ging het me steeds meer tegenstaan om mee te werken in een systeem van standaardisering, etikettering en toetsing.

Ik heb mijn baan opgezegd en ben naast thuismoeder en tijdelijk gastouder als zelfstandig onderwijsadviseur op het gebied van hoogbegaafdheid verder gegaan. Dit houdt in het geven van training en begeleiding aan leerkrachten, ouders en kinderen. Dit heb ik met veel plezier en enthousiasme gedaan. Toch kom ik er steeds meer achter dat niet alleen hoogbegaafde kinderen geen aansluiting vinden in ons huidige onderwijssysteem. Het systeem bereidt kinderen niet voldoende meer voor op onze snel veranderende wereld. ze krijgen niet de juiste vaardigheden mee. Kortom het moet anders, en beter, maar hoe?

Deze zoektocht wil ik deels omschrijven op deze blog. Welke keuzen zijn er en wat zijn consequenties? Welke consequenties zijn wenselijk hoe zijn die te bereiken. Open en kritisch wil ik zaken bekijken. Ik zal schrijven over onderwijs, innovatie, thuisonderwijs, opvoeding, gezinnen, voeding en alles wat ik belangrijk acht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s